StoomSchoon-Binnen

Het werkgebied van StoomSchoon waarbij lagedruk-stoomtechniek wordt toegepast omvat o.a.:

 • Woonzorgcentra (WZC’s);
 • Health- en Fitnesscentra;
 • Sportcomplexen;
 • Zwembaden;
 • Sauna’s;
 • Woningbouw corporaties;
 • Recreatieparken;
 • Ziekenhuizen;
 • Horeca.

Onze lagedruk-stoomtechniek wordt o.m. toegepast bij de dieptereinigingen van:

 1. (groot)Keukens;
  1. vloer, voegwerk en wandbetegeling;
  2. kook- en bakplaten reinigen/stomen;
  3. rvs grondig reinigen/stomen en oppoetsen;
 2. Sanitaire voorzieningen zoals toilet en badkamer.
  1. vloer, voegwerk en wandbetegeling;
  2. urine- en kalkaanslag toiletpot resp. wastafel, alsmede het chroomwerk;
 3. Het diepte/stoom reinigen van:
  1. gestoffeerd meubilair in WZC’s (en impregneren indien gewenst);
  2. mobiliteitsapparatuur zoals: rollator, rolstoel, loop- stok/rek/band, po-stoel, ziekenhuisbed en therapeutische hulpmiddelen als: massagetafel, therapeutische hometrainer en andere (persoonlijke) medische / therapeutische hulpmiddelen;
 1. Vloerbedekking Linoleum, Flotex, PVC. Indien gewenst kunnen wij ook de waslaag volledig verwijderen van de vloer en daarna opnieuw aanbrengen. Na het reinigen van de vloer worden er meerdere lagen was aangebracht.
 2. Behandeling van met Norovirus en MRSA besmette ruimten;
 3. Behandeling tegen/voorkoming van urinelucht.

Waarom dieptereiniging?:

Ondanks het feit dat de sanitaire ruimten, keukens e.d. regelmatig worden gereinigd, blijkt in veel gevallen de vervuiling hardnekkig en moeizaam te verwijderen. Het gebruik van agressieve reinigingsproducten is m.n. binnen WZC’s verboden en staan daarmee haaks op de richtlijnen van het RiVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu).

Welnu, in die gevallen biedt de diepte/stoomreiniging van StoomSchoon uitkomst.

StoomSchoon brengt met haar unieke methodiek van diepte-/stoomreiniging de staat van de vervuiling terug naar het zogenaamde “nulpunt”.

In overleg met U wordt periodiek een diepte-/stoomreiniging uitgevoerd. De noodzaak hiertoe wordt bepaald in overleg met u én het resultaat van de StoomSchoon Scorekaart. Deze geeft aan of de vervuiling (na inspectie en meting) het nulpunt overschrijdt.

Visie

Wij dragen graag bij aan een goed milieu en willen met het reinigen op stoombasis de mensen laten ervaren en ook laten zien dat werken op onze groene manier ook echt mogelijk is en een gewenst resultaat geeft.

Missie

Schoonmaken met de kracht van stoom op een duurzame innovatieve en revolutionaire manier waarbij milieuvriendelijkheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog in het vaandel staan.