Werkwijze StoomSchoon units

Het reinigen op een duurzame en ecologische wijze.

De nieuwste techniek van onze StoomSchoon machine(s)®, zijn voor werkzaamheden buiten een hogedruk-stoomtechniek en voor werkzaamheden die binnen plaatsvinden een lagedruk-stoomtechniek, die de unieke reinigingseigenschappen van stoom en de effectiviteit van hogedruk met elkaar combineert.

Hoe doen wij dit?

In onze StoomSchoon machine(s) is het mogelijk om water onder hogedruk te “oververhitten” hierdoor ontstaat er stoom met een temperatuur van ± 200°C in de brander en ± 150°C uit de spuitnozzle.
Deze oververhitte stoom wordt vervolgens met een traploos regelbare werkdruk (tot 200 bar) op het oppervlak gespoten en maakt het mogelijk om zonder gebruik van de traditionele chemie/reinigingsmiddelen verbluffende reinigingsresultaten te behalen.

De meeste mensen en bedrijven reinigen met een water-hogedruk, waarmee veel water en rotzooi ontstaat. Hierdoor is er meer kans op beschadigingen aan de voegen, gevels of andere zaken.  Dit komt omdat een water-hogedruk reinigt  door inslagkracht (impact).

De StoomSchoon machine(s)® zijn effectief omdat de vervuiling wordt oververhit (het zgn. thermoshock effect). Hierdoor verbreekt de hechting tussen de ondergrond en de vervuiling wordt zonder aantasting van de ondergrond verwijderd. Hierdoor ontstaan er geen beschadigingen aan uw gevel, dakpannen, zorghulpmiddelen, terrassen ect.

Bent u ook benieuwd wat stoom voor u of uw organisatie kan betekenen? Door middel van onze gratis proef kunnen wij  aan u laten zien of onze stoomtechniek ook voor u het gewenste resultaat oplevert.

Graag komen wij bij u langs om dit te doen.

Visie

Wij dragen graag bij aan een goed milieu en willen met het reinigen op stoombasis de mensen laten ervaren en ook laten zien dat werken op onze groene manier ook echt mogelijk is en een gewenst resultaat geeft.

Missie

Schoonmaken met de kracht van stoom op een duurzame innovatieve en revolutionaire manier waarbij milieuvriendelijkheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog in het vaandel staan.